Vírusok, férgek, trójai programok és társaik

Internetes férgek, Számítógépes féreg

 • Féreg gyógyszerek a megelőzés érdekében
 • Vírusok - Mi a féreg?
 • Giardia recovery diet
 • Feregtelenites hazilag

Támogass te is! Éppen harminc éve, Az igazsághoz hozzátartozik, hogy olyan nagyon sok mindenen azért még nem volt végigsöpörnie a kártevőnek, mert akkoriban még csak nagyjából hatvanezer számítógép kapcsolódott az internetre, főleg egyetemekben és más intézményekben.

az ember a kerek féreggel fertőzhet meg

internetes férgek Akkor ez most egy vírus, vagy micsoda? Bár a köznyelvben minden gonosz hekker összes kódját szokás vírusnak hívni, valójában a vírus csak a számítógépes kártevők malware-ek Giardiasis kezelése a gyermekek kezelési rendjében csoportja.

 • Morris-féreg – Wikipédia
 • Giardiasis uptodate
 • Toxoplasmosis tünet
 • Magyar Narancs - Tudomány - Számítógépvírusok: Jönnek a férgek
 • Bőrkiütés helmintos invázióval
 • Index - Tudomány - Az első netes kártevő az internet 10 százalékát megbénította
 • A számítógépvírus egy olyan kisméretű szoftverprogram, ami számítógépről számítógépre terjed, és zavarja a számítógépek működését.

Emellett egész sor másfajta rosszindulatú programtípus is van még, többek között trójai programok, kémprogramok, zsarolóvírusok amelyek csak a magyar nevükben vírusokadware-ek, rootkitek, backdoorok — és internetes férgek a férgek is. A vírusok más programokat vagy fájlokat megfertőzve terjednek, és akkor aktiválódnak, amikor a fertőzött programot valaki lefuttatja, míg a férgek önálló programok, amelyek képesek emberi beavatkozás internetes férgek sokszorozni magukat és a hibákat kihasználva terjedni egy hálózaton.

Az Internet akkoriban mindössze 60  számítógépből állt, és csak katonai szervezetek és egyetemek csatlakoztak rá. Az elszabadult féreg megfertőzte az internetes férgek gépeket, és ugródeszkaként használta őket a további terjedéshez - amely végül az egész rendszer lelassulásához vezetett. Ez volt az első olyan program, amely kifejezetten a rendszerek hiányosságaira épített.

Azóta se volt ilyen kiterjedt támadás Fotó: Wikipedia A Morris-férget egy egyetemista Robert Tappan Morris írta ártalmatlan kísérleti céllal, és csak véletlenül okozott a tervezettnél sokkal nagyobb galibát vele.

Ő maga a Cornell számítógép-tudományi képzésének hallgatója volt, de direkt a nagy rivális MIT hálózatáról eresztette rá a férget az internetre, hogy a saját egyetemét fedezze. Internetes férgek féreg népszerű programok hibáit kihasználva sokkal gyorsabban szaporodott és terjedt, internetes férgek amire Morris számított.

Kell tablettákat venni a férgek számára

Amikor észrevette, mi történt, segítséget kért egy harvardos barátjától, akivel közösen szétküldtek internetes férgek névtelen üzenetet arról, hogyan lehet megállítani a férget.

Csakhogy ez már késő volt, mert a hálózatot addigra úgy leterhelte az elszabadult kártevő, hogy az üzenet se ért időben célba.

 1. Méregtelenítő diéta

Hamarosan a netre kötött gépek országszerte elkezdtek lefagyni vagy belassulni. Egyetemek, katonai bázisok, kutatóközpontok rendszerei bénultak meg a félrement kísérlet miatt.

Megusunk gang - "MISSH VS ERDÉLY"

Országszerte programozók csapatai dolgoztak éjt nappallá téve, hogy gátat szabjanak a féreg terjedésének. Végül 12 óra alatt a Berkeley csapata állt elő először egy megoldással, de a fertőzést csak internetes férgek órával később sikerült leküzdeni.

hogyan lehet megnövelni a helminth hadimagot

Apa biztos büszke volt Robert Tappan Morris Fotó: Wikipedia A becslések szerint a Morris-féreg összesen ezer és 10 millió dollár közötti kárt okozott. Az akkori internet 10 százalékát fertőzte meg, vagyis a 60 internetes férgek 6 ezer gépet.

Az eset jelentőségét jól mutatja, hogy az amerikai kormány ennek internetes férgek hozta létre a kiberbiztonsági incidenseket kezelő gyors reagálású csapatát, az állami CERT-et Computer Emergency Response Team.

Navigációs menü

Morris az eset után gyorsan kézre került, és internetes férgek elé is kellett állnia. Ő volt az első, akit a néhány évvel internetes férgek elfogadott számítógépes bűncselekményekről szóló törvény alapján ítéltek el márciusában.

internetes férgek féreg tunet

Három év próbaidőire és óra közmunkára ítélték: az általa okozott károk helyrehozásában kellett segítenie. Emellett 10 dollár bírságot is fizetnie kellett.

Egyéb káros program, és tevékenység hoax, spam, adathalászat 1. Vírusok Olyan programokat nevezünk vírusnak, melyek képesek reprodukálni, sokszorosítani önmagukat. Működésük, és terjedésük csak bizonyos közegben lehetséges.

Az ügy pikantériája, hogy az apja, idősebb Robert Morris nemcsak elismert biztonsági szakember volt, de akkoriban épp az NSA vezető kutatójaként dolgozott. Később a tékozló fiú is megbecsült szakember lett, ma is az MIT professzora.