Jelenlegi hely

Tojótyúkok féregtelenítése

Tartalom

  A tyúkok aszkaridiózisa Miben betegedhetett meg, s mit lehet tenni a meggyógyításáért?

  helminták tünetei platyhelminthes tulajdonságai yahoo

  A peték a gyomorba kerülnek, ahol lebomlik a peteburok, a kiszabaduló peték pedig átvándorolnak a vékonybélbe, s ott megtelepednek. A petékből kifejlődnek a lárvák, azokból pedig a felnőtt alakok, melyek elérhetik a cm hosszúságot is.

  tojótyúkok féregtelenítése

  A férgek azzal károsítják a tyúk szervezetét, hogy elszívják a táplálékot, megsértik a bélcsatorna falát, miáltal tojótyúkok féregtelenítése seb keletkezik, mely elfertőződhet, tojótyúkok féregtelenítése élettevékenysége során kibocsátott anyagcsere-végtermékek pedig toxinokkal mérgezik a gazdaállatot, s megbomlik az emésztőrendszer normális működése.

  S tojótyúkok féregtelenítése nem kezeljük idejében a baromfit, akkor akár az is megtörténhet, tojótyúkok féregtelenítése a nagymértékben elszaporodott élősködők teljesen elzárják a vékonybelet, a vékonybél fala átszakad, a tyúk pedig elpusztul.

  tabletták a paraziták széles

  Megjegyezném: mivel a csirkék hajlamosabbak a betegségre, és gyengébb a szervezetük, hamarabb elhullanak, mint a felnőtt egyedek. A taréjuk elveszti sötétvörös színét, és szürkésfehérré válik. Tojótyúkok féregtelenítése székletük felváltva vagy egészen kemény, vagy elég híg és véres.

  tojótyúkok féregtelenítése giardia treatment causes

  A kezelés során piperozin vagy hilner féregtelenítőt kell az állatorvos által megadott dózisban belekeverni a baromfi eleségébe vagy — ha már nem eszik — az ivóvizébe, két napig naponta egyszer, reggel, s ha vízbe kevertük a féregtelenítőt, s a tyúk azt megitta, utána öntsünk tojótyúkok féregtelenítése vizet az itatójába.

  Mielőtt az új csirkeállományt beengedjük a tyúkólba, az idősebb egyedek közé, féregteleníteni kell a fiatal baromfikat, s két-három havonta féregteleníteni kell az összes szárnyast, ami kiváltképp a tojótyúkok féregtelenítése esetében fontos, mert ők érzékenyebbek. Fertőtlenítőszerekkel — fenololdattal vagy felmelegített vízben feloldott klórmésszel — negyedévente le kell locsolni a csirkekifutót, s javasoljuk, hogy a felnőtt tyúkok által használt területet is fertőtlenítsék.

  giardia infection parazitaellenes tisztítószerek véleménye

  Ugyancsak negyedévente ki is kell takarítani a területeket. Lajos Mihály.

  szarvasmarha szalagféreg megelőzési intézkedések