Szalagavató, ahol csinos alkalmi molett ruhákat láttam

Egy nagyon szép rendezvényházban tartatott húgom szalagavató bulija. Szeretek mások iskolás ünnepeire járni, mert mindig előhozza belőlem is a régi emlékeket, amikre szívesen gondolok vissza, mert én kifejezettem szerettem gimnazista lenni. Ezek az alkalmak azért voltak különösen kedvesek számomra, mert ilyenkor a lányok mindig kicsinosítják magukat és néha a kevésbé felkapott lányok is megmerik mutatni magukat és sokszor csalódik kellemesen az ember.

Húgomat is most láttam igazán először nőnek. Gyönyörű ruhába volt, amire a helynek a hangulata is rásegített és így egy igazi kis hercegnő lett, bár hogy ez így megvalósulhasson az maga volt a horror. Egy végzős gimis lány igényei ruhaterén… 3 megterhelő hét volt a családnak, amíg a ruhamizéria lezajlott. Ennek az volt az oka, hogy húgom a barátnőivel akart összeöltözni, csak tudni kell, hogy a barátnői igen megtermett lányok, körülbelül 20, ha nem több kiló súlykülönbség van köztük és tesóm közt. Ami még jobban nehezítette a ruhavásárt, az a bolt kiválasztása volt, mert nyilván kötelező volt ugyan abból a boltból bevásárolni. Miután a plázák nem nyújtottak megoldást – bár ez csak az első hét után derült ki – elkezdtek a lányok az interneten kutakodni. Rengeteg honlapot végignéztek, összehasonlítgatták őket, de vagy az ára volt magas a ruháknak, vagy nem találtak megfelelőt, de az is előfordult, hogy egyszerűen nem működött megfelelően az oldal és nem tudtak rendelést leadni.

Alapvetően nehéz volt ilyen súlykülönbséggel, és szerintem különböző ízléssel hasonló ruhákat választaniuk, de sikerült! Találtak egy online butikot, ahol volt alkalmi ruhák moletteknek  is, így minden féle testalkatú lány, nő megtalálja a szíve ruháját. Még nekem is tetszettek, az oldalon lévő divatfényképek, mert valahogy olyan közvetlen, kedves képek, amik nagyon jól bemutatják a ruhákat. S-es mérettől egészen akár 3XL-ig lehet találni rucikat, ezt csak onnan tudom, hogy nekem kellett segítő kezet nyújtanom a rendeléshez, és felügyelnem is, nehogy túl rendeljék magukat a lányok. Kifejezetten élveztem rendelni az oldalról, mert minden olyan könnyen átlátható volt és mindenről találtam tájékoztatás. A ruha méretek is pontosan meg voltak adva, hogy mindenki el tudja dönteni, neki melyik méret kell, így biztos nem lesz félre rendelt méret!

Biztos sokan voltak már úgy, hogy megtalálták életük pulcsiját, cipőjét, vagy kabátját, de nem rendelte meg, mert általában két méret között szokott lenni és csak felpróbálás után tud dönteni, vagy ha meg is rendelte, rossz lett még is a méret és az ezzel járó procedúra miatt, inkább csak a szekrényben hagyta porosodni. Sajnos ezek a veszélyei megvannak az online boltoknak, bár ennek a butiknak, ahonnan húgomék rendeltek, jó híre van, legalább is én nem hallottam róla rosszat. A rendelési feltételeket is tartották, mert körülbelül 7 nap alatt megérkeztek a ruhák. Emlékszem, mekkora visongás volt, mikor… Aznap nem igazán lehetett bármit csinálni a házban, mert a lányok röhögcséltek, próbálgatták a ruhákat. Nagyon jó anyagból készültek az alkalmi ruhák, szerették hordani, és ez látszott már a szalagavató bálon is.

Jó volt felügyelni őket, és nézni, hogy még milyen gondtalanul szórakoznak, és csak azt figyelik, vajon melyik fiú osztálytársuk nézi őket. Igen, egy nő mindig nő, és ha úgy érzi, hogy végre a megfelelő viselet van rajta, előjön belőle a magabiztosság, amitől még jobban vonzza a tekinteteket magára, így volt húgomékkal is. Láttam, hogy olyan ruhát sikerült vásárolniuk abból az internetes boltból amilyenre vágytak és a közös terveiknek is megfelelt. Mindannyian csinosak voltak az azonos fazonú, de különböző színben pompázó báli szerelésükben.

Büszke voltam húgomra, hogy már kész nő lett és örültem, hogy megtalálta, találták azt az öltözetet, amiben igazán el tudták magukat engedni a szalagavatójukon, mert végre láttam önfeledten mulatni és ebben szerintem nagy szerepe volt a kifogástalan minőségű csinos ruhának, amit rendeltek!