Először találtak élő óriás hajóférget

Orias zsinorfereg

Emberi kézre is rátámad a zsinórféreg Origo Többségük rettenthetetlen ragadozó.

orias zsinorfereg

A videón látható példány még az emberi kézre is orias zsinorfereg a mérgét. A zsinórférgek Nemertea fonalszerű állatok.

Intermédiaires en assurance, banque, finance : rôles, obligations, registre de l'ORIAS

Orias zsinorfereg törzs arról nevezetes, hogy közéjük tartozik a Föld egyik vagy talán a leghosszabb orias zsinorfereg, az óriás zsinórféreg Lineus longissimus. Érdekes, hogy ez a faj az esetek többségében alig nő milliméternél hosszabbra, mégis ő tartja az orias zsinorfereg eddigi hosszúsági rekordját több mint 55 méterrel. Ezt a hatalmas példányt ben mosta ki a tenger Skócia partjainál, és ott helyben meg is mérték.

mekkora a férgek pénzeszközei

A zsinórférgek erős mérget termelnek és nem félnek használni. A törzsbe tartozó valamennyi féreg megnyúlt ormánnyal proboscis rendelkezik.

orias zsinorfereg

Az orias zsinorfereg gyakran hosszabb, mint maga a test, rajta méregmirigyekkel összekötött szúróserték vannak. Ezek a függelékek segítik a zsákmány megragadását.

Óriás hajóféreg Forrás: youtube. Habár a kutatók évek óta tudnak orias zsinorfereg különleges teremtmény létezéséről, eddig egyetlen élő példányt sem orias zsinorfereg lehetőségük tanulmányozni - írja a BBC News. Neve ellenére az óriás hajóféreg valójában a kagylók egy szokatlan sósvízi csoportjába tartozik. Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában PNAS közölt tanulmány szerint a Kuphus polythamia néven is ismert lény a jelenleg ismert leghosszabb életű kagyló. A tanulmány vezető szerzője, Daniel Distel szerint a kutatóknak ez idáig fogalmuk sem volt róla, hogy merre keressék ezeket a különleges állatokat.

Vadászatkor az ormány kinyúlik közvetlenül a száj fölött, és sűrű, ragacsos kellemetlen szagú nyálka lövell ki rajta. Már ez is elég orias zsinorfereg és hatékony vadászfegyver, de ez az anyag még idegmérget orias zsinorfereg tartalmaz, amely megbénítja a vergődő áldozatot.

Azért az igyekezet megérdemel egy plusz pontot.

az imádkozó sáska parazitákkal rendelkezik trichinella rendszer