Kreatív játékok dobták fel a konferenciát

Mióta rendezvényházakban dolgozom, csupa-csupa furcsa feladatom van. Eleinte nagyon izgultam, de mára megtanultam örülni a kihívásoknak.

Bíztak már rám bababörzén babakocsi tanácsadást szinte véletlenül, szerveztem “Fogorvos Budapest” címmel konferenciát, most pedig egy gyógypedagógiai rendezvény pátyolgatása szakadt a nyakamba.

Nekem is van egy kislányom, aki olyan bölcsődébe jár, ahol vannak sajátos nevelési igényű gyerekek. Nagyon tisztelem a gyógypedagógusok munkáját, mert – és egyáltalán nem túlzok – minden nap csodák tanúja vagyok. Fantasztikus, hogy mennyit fejlődhetnek általuk a gyerekek. Nagyon örülök, hogy láthatom az eredményeiket. Az én gyermekem még pici, de így sokkal kevésbé aggódom érte. Ha lemaradna is bármiben a kortársaitól, tudom, hogy vannak szakemberek, akikre lehet számítani.

Pont a fentiek miatt nagyon szerettem volna, a konferencián valami különlegessel állhatok elő. Nem csak a helyszínt, a kávét és az alapvető eszközöket akartam biztosítani. Kerestem valami olyasmit, amitől az egész rendezvény sokkal érdekesebb lesz.

Végül tanácsot kértem az egyik gyógypedagógustól, aki a kislányomék csoportjában dolgozik. Az ő ötlete hozta meg a nagy áttörést!

Elmondta, hogy a legtöbb gyógypedagógusnak nagy nehézséget okoz, hogy nem ismeri a modern fejlesztő eszközöket. Egyszerűen nincs annyi pénzük, hogy minden elérhető játékot, kütyüt kipróbáljanak… Nem csak speciális eszközökre kell gondolni, hanem akár egyszerű gyerekjátékokra is. Ez azért gond, mert a gyerekeket nem csak az óvodában, iskolában, hanem otthon is fejleszteni kell. Ha nem ismerik a kínálatot, a pedagógusoknak nagyon nehéz tanácsokat adni a gyerekek otthoni fejlesztéséhez.

Eszembe jutott egy játék webáruház, ahonnan a kislányomnak is szoktam vásárolni. Szerencsére a kínálatban rengeteg kreatív játék kapható. Összebeszéltem néhány kollégával és ismerőssel és előteremtettünk egy nagyobb összeget, és lázas shoppingolásba kezdtünk.

A webáruház nagyon jó választás volt: 20 ezer forint feletti rendelés esetén ingyen szállítanak házhoz, úgyhogy megkíméltük magunkat a szaladgálástól – ez egy rendezvény előtti, idegeskedős időszakban megfizethetetlen előny.

Ráadásul nagyon sokféle kreatív játékból választhattunk: vannak elemes “okoseszközeik”, klasszikus gyöngyfűzős játékai és rengetegféle gyurmájuk is – szinte mindenhonnan tudtunk venni egy-egy dolgot, olyasmit, ami egy picit drágább, de azért a gyerekek biztosan találkozhatnak vele otthon is.

A rendezvényház egyik termét felszereltem játékszobának. A szünetekben, vagy a szekcióülések alatt a vendégeink mindent kipróbálhattak. Sőt, arra is lehetőséget biztosítottunk, hogy a velük érkező gyerekek játsszanak nálunk. Ebben két tündéri kolléganő volt a segítségünkre, ők ingyen vállalták, hogy felvigyáznak a kicsikre.

A kreatív játékok abszolút sikert arattak! Mivel a szállást is mi biztosítottuk, büszkén mondhatom, hogy tulajdonképpen kétszer 24 órára lefoglaltuk a közönséget. A gyerekek is örömmel vettek részt a mókában és a felnőtteknek is tetszett, hogy két program között egy kicsit kikapcsolódhatnak.

Hatalmas öröm volt, hogy a résztvevők a gyerekeket is magukkal hozhatták – ebből mi is sokat tanultunk és legközelebb mindent megteszünk, hogy más rendezvényeken már szolgáltatásként is tudjuk biztosítani a felügyeletet. Kicsikkel dolgozni egyébként is szuper dolog… A következő befektetésünk biztosan az lesz, hogy vásárolunk még néhány szórakoztató eszközt a hozzánk érkezőknek.

A rendezvény végén ehhez egyébként rengeteg hasznos tanácsot kaptunk a partnereinktől, nagyon jól esett, hogy sikerült ennyire lelkesíteni őket. A maradandó élmén érdekében a játékok egy jelentős részét odaajándékoztuk a résztvevőknek. Az eszközök fejlesztő iskolákba, tanodákba, speciális iskolákba kerültek. Nagyon jó érzés volt, hogy végső soron jót cselekedtünk.

Ilyen egyszerű, apró ötletek kellenek a sikerhez… Örülök, hogy mindenki jól érezte magát!