Esküvő, esküvő hátán

Az nagyon jó szórakozás tud lenni, ha az ember sok esküvőn vesz részt. Ideális esetben nem a sajátjából van több persze, hanem a különböző ismerősök lakodalmaira kap meghívást. Ez anyagilag ugyan megterhelő lehet, ha túlságosan adakozó típusúak vagyunk.

A bátyámék esküvője is a nyáron volt. Egy dunai félszigeten tartották, egy rendezvényházban. Kiváló helyszín volt, bőven jutott hely az asztaloknak és a tánctérnek egyaránt. Ilyen bulik után, ahova sokan autóval érkeznek, ott viszont alkoholt is fogyasztanak, a hazajutást nehezebb megoldani. Vannak, azonban sofőrszolgálatok, akik kijönnek a helyszínre és a saját autóddal hazavisznek. Én ugyan, nem szeretem átadni másnak, főleg egy idegennek a kormányt, mert féltem az autómat, de nem volt semmi gond.

Az autót illetően, itt az ideje felkészülni a télre. A gumikat már lecseréltettem. Meg tudnám magam is csinálni, de inkább elviszem a szervizbe, mert ilyenkor ellenőriznek is egy-két dolgot a kocsin. Olyan ez, mint a fogorvos, ha nincs is rá feltétlen szükség, néha nem árt meglátogatni.

A télre gondolva, rendeltem is fagyálló szélvédőmosót az autóba. Egy weboldalról szoktam rendelni, általában a liqui moly termékei közül. Ebben a márkába ugyanis, már megbízom, mert más anyagokból is ezt szoktam vásárolni. A motorolajokat és adalékanyagokat mindenképp, mert nagyon megbízhatóak. Nem véletlen, német minőség. Én odafigyelek az autómra, igyekszem nem lestrapálni, de a megfelelő működéshez elengedhetetlen, hogy mindig magas minőségű motorolajat töltsünk bele. A motorolajhoz pedig, szoktam tenni adalékanyagot, ami egyenletesen tartja a viszkozitását, változó hőmérsékleteken is.

A linkelt weboldalról minden anyagot meg lehet rendelni, ami az autóhoz szükséges lehet.