Az akciós bukósisak

Van egy kedves barátnőm, aki nemrég találta meg élete párját, pedig már felnőtt gyerekei vannak és sose gondolta volna, hogy új kapcsolatba kezd még. Egy új hobbi révén lett meg a nagy szerelem, vagy pedig a nagy szerelem hozta az új szórakozást, ezt már ők maguk sem tudják, de nem is fontos igazán. A lényeg, hogy valóban nagyon egymásra találtak, és az új idő töltésük, egy nem veszélytelen, és inkább a fiatalabb korosztálynak gondolható hobbi lett. Ez pedig nem más, mint a motorozás!

Ezek megbolondultak?!

Ez volt az első kérdése, az ismerősök és a rokonok közül mindenkinek, mikor szóba került a téma, hogy mit találtak ki. A folyamat pedig megállíthatatlan volt, máris érdeklődtek mindenhonnan, milyen motor és mekkora, ami nekik passzolna a túrázáshoz, mire kell figyelni a vásárláskor, hogyan vegyünk motort és hogyan ne. Persze mindenkinek volt néhány jó tanácsa a témával kapcsolatban, akkor is, ha soha semmi köze nem volt még ilyesmihez.

Nyári túrázásokpoppy-49302_640

Szerencsére, azért némi élet tapasztalattal már a hátuk mögött, nagyon okosan fogtak hozzá és kezdtek bele az új hobbi felépítéséhez. Tényleg próbálták minél több oldalról körbe járni a dolgot, és hallgattak az okos szóra és a jó tanácsokra. Kerestek a közelben egy kis baráti motoros társaságot, akik szinte az egész nyár folyamán túrázással töltötték az időt. A közös érdeklődés miatt gyorsan új barátságok szövődtek közöttük, és persze ők is segítették a motor vásárlást a saját tapasztalataik megosztásával. Így mire elérkezett a nyár az új járgány már a ház előtt parkolt, indulásra készen.

Mi kell még a motorozáshoz?

A motor már meg volt, valójában azonban néhány fontos dolog még hiányzott az induláshoz!! Egy jó motorosruha, ami véd egy esetleges balesettől, és az időjárás viszontagságaitól, e nélkül nem igazi motoros az ember. Szerencsére ez ügyben is számíthattak a barátaikra, akik szívesen elmondták, hogy mire kell figyelni a bukósisak és a ruha vásárlása folyamán. Ajánlottak nekik egy motoros boltot is, ahová jó időben érkeztek, hiszen akkor érkeztek új motoros szerelések, akciós bukósisakot tudtak venni maguknak.