A német nyelvtanfolyam sokoldalúsága

Mindenki másért megy nyelvet tanulni. Van aki hobbiból szeretne megtanulni egy nyelvet jobban, esetleg egy utazás miatt, vagy ami a legfontosabb szempont az a munkahely miatt. Te tanultál bármilyen nyelvet? Azt tudta, hogy van lehetőséged bármikor önmagad fejlesztésére, csak idő kell hozzá.

Én a mai napig hálás vagyok a volt főnökömnek Klári néninek. Hogy miért? Mert emlékszem, hogy ő cseszegetett folyton miatta, hogy menjek el, és tanuljak, hiszen belefér a munka mellett, és hogy támogat is benne. Ha ő nincs, akkor valószínű, hogy én sem megyek semmilyen tanfolyamra. Tényleg sokat köszönhetek neki.library-150367_640

A tanulás

Be kell hogy valljam, én soha nem szerettem tanulni. Persze mint minden velem azonos korú, én is sokszor hallgattam, hogy iért nem most tanulok, amikor még van lehetőségem is rá, és különösebb erőfeszítésembe nem is került volna. De akkor sokkal egyszerűbb volt gyorsan megszabadulni minél könnyebben a kötöttségektől. Azért ma már én is másképpen látom a helyzetet, és a tanulást is. Ma már én is tudom, hogy mennyivel jobban jártam volna, ha minden időszakot kihasználok a tanulásra, lehetőségre. Most már sokkal nehezebb minden. Pláne ha valakinek van már munkája is, akkor még nehezebb mindent valóra váltani. Persze semmi nem lehetetlen, de ahhoz, hogy valaki újra iskola padba üljön, igen is nagy erő kell.

A tanfolyamok

Sokféle lehetőség közül lehet választani, a német nyelvtanfolyam csak egy a sok közül. De nem is emlékszem mindre annyi volt, olasz, spanyol, francia is talán… Ha valaki szeretne tanulni még felnőtt fejjel is, tuti hogy talál magának valót. Te gondolkodtál már azon, hogy tanulj valamit?

Felnőt fejjel minden nehezebb, de ezt már mindenki tudja. Persze hiába is próbáljuk megóvni a gyermekeinket ettől, ők semmit nem hisznek el, és csak mennek a fejük után.